Selecteer een pagina

Gezonde werknemers

Vindt u de gezondheid van uw werknemers belangrijk? Beperk het moderne arbeidsrisico van langdurig zitten tot een minimum en voorkom ziekteverzuim.

Modern arbeidsrisico

Als werkgever wilt u graag gezonde werknemers. De werkgever kan een duidelijke rol spelen in het beperken van het lang achter elkaar zitten op het werk. Langdurig zitten wordt meer en meer gezien als een modern arbeidsrisico. Als werkgever bent u verplicht de arbeidsrisico’s zoveel mogelijk te beperken en te zorgen voor een gezonde en veilige werkomgeving. 
Het is in het belang van uw bedrijf dat u de inzetbaarheid van uw medewerkers optimaliseert. Met een bureaufiets kan het langdurig zitten gemakkelijk onderbroken worden, zonder dat dit leidt tot productiviteitsverlies. Uiteraard is ook uw werknemer verantwoordelijk voor zijn/haar eigen gezondheid en deze moet bereid zijn om zijn of haar zitgedrag te veranderen. De sociale norm op de werkvloer speelt hierin een hele grote rol. Stimuleert u uw collega’s, geeft u het goede voorbeeld en stimuleren collega’s elkaar? Dan is succes gegarandeerd.

Verlaag het ziekteverzuim van uw werknemers

Met een bureaufiets kunt een een bijdrage leveren aan de gezondheid van uw werknemers. Gezonde werknemers zorgen voor een lager ziekteverzuim. Daarnaast blijven ze fitter en alerter en daardoor zijn ze een stuk productiever. Een lager ziekteverzuim en productievere medewerkers leveren uw bedrijf meer winst op.